Thursday, March 19, 2009

My Yahoo! Messenger

Am câteva cuvinte să vă adresez vouă, persoanelor din lista mea de messenger. Pentru cei care se cred ignoraţi, sau nebagaţi în seamă de persoana mea ( nu că mă refer la o persoană anume ).
Iată deci câteva idei:

1 My Yahoo! Mesenger  nu face zgomot!
           messenger > Preferences (Ctrl+Shift+P) > Alerts and Sounds > Disable Sounds

deducând din 1 se înţelege că:
2. My Yahoo! Mesenger doesn't care about your BUZZ!

3. My Yahoo! Mesenger nu arată (jos în partea dreaptă a ecranului) când intră sau când iese cineva

4. My Yahoo! Mesenger stă aproape toată ziua în colţul lui de lângă ceas. Nu îl deranjez, şi nu mă deranjează.

Acum că v-am expus aceste lucruri în încheiere vă mai spun (vorba celor de la Taxi) "Căutaţi-mă voi" , înainte să vă simţiţi ignoraţi,  fiindcă eu nu am de unde să ştiu cine intră sau cine iese :P

Asta nu înseamnă că ignor intenţionat pe cineva, şi nu înseamnă că nu răspund dacă sunt căutat (răspund mereu dacă sunt la PC, poate cu o mică întârziere dacă sunt ocupat).

Wednesday, March 18, 2009

shuffle? random? i don't think so!

Şireturile încheiate, geaca pe mine, căştile în urechi şi....PLAY... ăăă ... adică: EXIT...

...the building!

... melodie după melodie, în ordinea numelui ... hmmm, nu e bine!
Buzunar > player > butoane > shuffle: OFF. A! aici era problema.

Butoane > shuffle: ON > buzunar ... muzică în mod aleator... Sau nu?

Nu! nenea mp3 player are o problemă. Eu îi zic să mi le amestece îniante să mi le cânte şi el nu vrea. Îmi bagă în urechi melodiile, nu în ordine alfabetică, dar nici la întâmplare....mai rău, le amestecă, şi le amestecă atât de tare incât se repetă la scurt timp, aceleaşi melodii în aceeaşi ordine "aleatoare", deşi memoria sa mai conţine şi altele.

Oricât am vrea noi, tehnologia nu ştie ce e aia dezordine, ce e amestecătura necontrolată sau tragerea la sorţ. Calculatoarele şi toate aparatele astea de ultimă generaţie ştiu doar două lucruri: 1 şi 0 ....ori e unu, ori e zero.

Monsieur WinAmp, nu ştie el să aleagă la întâmplare melodiile, chiar dacă eu apăs butonul shuffle. El ştie doar ca printr-un algoritm sa pună o anumită ordine în fişierele mele, astfel încât eu cel neştiutor, să cred că le ascult aleator.

Pentru sistemul de calcul totul e ordonat, ştie exact ce melodie urmează. Un sistem de calcul cu poate trage o carte la întâmplare. nu ştie ce e aia aleator. De aceea player-ul repetă uneori melodia, pentru că micul lui system nu ştie să facă algoritmi mai complicaţi....

Eu am ajuns la concluzia gândindu-mă la "random" de fiecare dată când trebuia să dau skip la o melodie repetată cu 3 track-uri în urmă de setarea "shuffle"

Numai noi oamenii putem fi nehotărâţi şi numai noi putem alege aleator. Punem CD-urile cu faţa în jos, le amestecăm cu ochii închişi, apoi alegem unul pe care să îl ascultăm ... ăla da shuffle!

Tuesday, March 17, 2009

dacă tot sunt şofer...

eram la volanul unui audi a6 (împrumutat de un amic) şi ieşind din oraş am întâlnit pe drum nişte vaci.
Nu mai ştiu exact ce le-a speriat, dar una din ele a venit spre maşină şi a reuşit să ia în coarne toată portiera şi aripa dreapta spate.
eram terminat... adică la aro am scăpat uşor că e mai ieftin de reparat...da ditamai maşina...

norocul meu că m-am trezit: Radule, eşti încă în pat, nu ai împrumutat nici o maşină...nu ai lovit nici o vacă, poţi să adormi..."

Cred că micul meu coşmar de jumătate de noapte e suma mai multor cauze.

1. În timp ce eram încă în primele ore de conducere am întâlnit prin apropierea Iaşului nişte bovine pe drum...şi la ce viteză aveam (vreo 25-30km-h), nu le-aş fi rănit dar maşina ar fi avut ceva daune, aşa că eram stresat.

2. A doua cauză trebuie să fie micul meu accident de sâmbătă 7 martie.

3. tot în categoria cauze intră discuţia mea telefonică cu Sena (prietenul cu a6). M-a sunat ca de obicei să mă întrebe ce fac şi dacă mai am nevoie de ceva, spunând că e pe la botoşani (iar). Eu am răspuns cu un ton aproape invidios, iar el a sărit repede spunând că preferă să schimbăm locurile. (pentru cei ce nu ştiu eu îi renovez apartamentul)"îţi dau maşina şi actele şi mergi tu la botoşani apoi la piatra"
Mie îmi surâdea ideea..să fiu iar la volan...şi m-aş fi descurcat să livrez nişte acte probabil, cu instrucţiunile de rigoare, binenţeles... dar nu l-aş fi văzut pe el în locul meu :D

Poate data viitoare voi face pe'a curierul, fără să fie nevoie să mă înlocuiască el undeva :)

Ca să vezi....am diplomă ;)) şi descrierea e aproape de realitate.
 Profesor la volan

Ha, 2020, învie blogul, prin YouTube

Vreau să revin pe YouTube și să reluăm ce făceam cândva... poate, poate, ușor, ușor, revin și pe blog Dacă vă place și vreți să mai vedeți,...